jueves, 7 de enero de 2010

Informació del meu quadre en valencià.Raquel


L´esglèsia de Auvers –sur –Oise es un quadre pintat al oleo sobre la tela del pintor Vicent Van Gogh. Data de l´any 1890. Medix 94 cm d´alt i 74 cm d´ancho. Aquesta pintura es troba en el museu de Orsay (Paris, França).
Després de que Van Gogh deixase l´hospital de Saint-Rémy-de –Provence el 16 de maig de 1890, es va anar del sur de França per a dirigirse al nord, va fer una visita al seu germà Theo Van Gogh en Paris i després es va anar a Auvers-sur-Oise, per conseig del seu a mic Camille Pissarro, per a que el tratase el metge Paul Gachet. Ací Van Gogh va pasar les seues deu semanes de vida i va pintar un centenar de quadres. Van Gogh va pintar durant un temps les flors del jardí del metge, i després va anant dedicant-se a la población i el seu entorn. Així va descubrir l´esglèsia de Auvers – sur –Oise. Aquest quadre ,junt amb altres teles com l´Ajuntament de Auvers i numerosos quadres de xicotetes cases amb els teixats de teixes son reminiscències de les escenes de la seua infancia.
L´esglèsia s´alça sobre una colina levement elevada. El cel es d´un color blau profund, que refleixa amplies vidrieres. La part superior del quadre està iluminada blillantement pel sol, però l´ esglèsia mateixa està coberta per la seua propia sombra i ni refleixa ni emana d´ella ninguna llum propia. Hi ha dos camins que rodejen l´esglèsia, uns arbres i unes cases darrere de l´esglèsia, la dona que va pel camí , es una dona que va al poble, a la seua casa , després d´haber estat treballant en el camp.

No hay comentarios:

Publicar un comentario